Lulefans på besök i SAIKland.

Haft besök av vänner från Kalix.Dom skulle se hockeyderby SAIK-Luleå.
Vännerna hejar på Luleå och Tobbe på SAIK.
Men vi är ju vuxna människor så vi kan umgås iaf!!! ;-)
Så imorse blev det att förbereda lite fika som de långväga främmandet skulle bjudas på.
Först blev det ett gäng Pot de Creme au Cocolat med smältande snögubbar som dekoration.
 
Creme de Creme au Chocolat
ca 12 espressokoppar (dessa är gjorda i kaffekoppar,ca 1 dl smet i varje)
 
2 dl mjölk
3,5 dl grädde
3/4 dl socker
1 tsk vaniljpulver
200 g hackad 60% choklad
6 äggulor
 
100 grader varm ugn
Koka upp mjölk,grädde,socker och vaniljpulver
Ta kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen.
Rör tills chokladen smält
Vispa upp äggulorna i en skål
Vispa ner chokladsmeten i äggulorna i en tunn stråle under kraftig vispning
Fyll kopparna och ställ dom i en ugnsform
Fyll på med ljummet vatten upp till hälften av kopparna
Gräddas i 1-1 1/2 timme,dom ska dallra lite
Låt kallna och låt de sen stå i kylen nån timme innan servering.
 
Jag garnerade med vispad grädde som jag spritsade
Sen "målade" jag ansiktet på en mashmallows med smält choklad,gjorde näsan och knappar av sockerpasta
 
Tryckte fast huvudet,ville ju att det skulle se ut som om snögubben smälter
Armarna är smält choklad som jag sprisat 
Gillar denna "gryta" från Ikea att smälta choklad i.
 
 
Sen blev det att göra smörgåstårtan 
En god och enkel variant
 
Brie och pepparsalamitårta
 
1 förp Polarkaka
2 förp mimosasallad
2 tuber pepparsalamimjukost
1 brieost
skivad pepparsalami
vindruvor
 
Lägg ut en kaka polarbröd på en tallrik (ska bli en rund botten)
Tryck ut 1/2 tub mjukost och bred ut över hela brödet
Bred ut mimosasallad
Hacka ev lite pepparsalami och strö ut
Lägg på ett till bröd
Gör lika som förra lagret
Lägg på det sista brödet
Bred ut salamimjukost
Dekorera med pepparsalami och brieost och delade vindruvor
 
 
Blev lite brieost över så jag panerade 2 småa bitar med rismjöl (testade göra ett glutenfritt alt)
sen doppade jag dom i uppvispad äggvita och sen i rismjöl och lite hackade hasselnötter
(dubbelpanering)
stekte i matolja och serverade med hjortron
GOTT
 
 
Dukade i SAIKfärger inför Lulefanbesöket
 
 
Sigge fick en present av främmandet.... ;-)
 
 
Så fin han blev,fast jag tror nog att husse kommer att köpa en ny scarfes med SAIKs märke!
 
Kram//Erica