Vassholmen-en pärla i Kalixälven.

Idag packade vi picknickkorgen och tog första färjan över till Vassholmen. Den ligger mitt ute i Kalixälven, sommartid går det färja över och ett sommarfik är öppet! Men idag hade vi med egen fikakorg. Kaffe, smörgås, ägg, räkor, ishavssallad, jordgubbar, rabarbersaft och bullar!
Gott, mysigt och varmt!
Vassholmen är ett gammalt flottningsställe, som var igång till så sent som 1977!
Idag är det ett utflyktsmål med kulturinslag typ sommarteater mm.
Midsommar flöt på som det skulle! Detta är den fina dukningen som Emelie gjorde!
Matkoma var ett annat inslag!
Detta är fiskbordet!
sen var det lite grillat och en kantarell/brieostpaj.
Lyxig laxrulle är en klar favorit på ett buffebord.
Man kan göra den i förväg och förvara den i frysen!
Lyxig laxrulle

  • Först gör man en periscouxsmet av
  • 50 g smör &
  • 2 dl vatten 
  • Koka upp vattnet och smöret och vispa i
  • 1 3/4 dl mjöl. Vispa tills smeten släpper grytkanten.
  • Häll smeten i en skål och vispa i 4 ägg, ett i taget under kraftig vispning.
  • Bred ut smeten på ett bakplåtspappersklädd plåt.
  • Grädda i 15 min i 200gr.
  • Låt kallna.
  • Under tiden görs fyllningen.
  • 1 1/2 dl crème fraîche 
  • 1-2 msk senap
  • 1 dl dill
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 400 gr hackade räkor
  • 100 gr hackad gravad lax ( el rökt)
  • citronpeppar
  • Rör ihop fyllningen och bred ut den på avigan på periscouxen.
  • Rulla ihop till en rulltårta, rulla hårt.
  • Vira in rullen i smörpapper och folie.
  • Låt vila i kylen någon timme innan servering, el frys in.
  • Skär i skivor vid servering!
  • kram//Erica
  •  

Kommentera här: