Häxansfingrar

Vart enkel middag igår
Hade två kycklingfileer och lite småa slattar av ditt och datt i kylen
Så jag gjorde en kycklinggryta
 
KYCKLINGGRYTA
 
2 kycklingfileer
1/2 röd paprika
sparris i bitar
1 vitlök
10 cm fint skuren purjolök
1 hönsbuljongtärning
2 msk philadelfiaost
1,5 dl grädde
salt,peppar
smör
 
Strimla kycklingen och stek i smör
Skär paprikan i bitar,hacka vitlöken&purjolöken fint
Skär sparrisen i cm bitar
Stek grönsakerna med kycklingen
Smula ner buljongtärningen
Häll på grädde och philadelfiaosten
Låt puttra en stund
Smaka av,tillsätt salt och peppar om det behövs
Servera ris till och ett gott bröd
 
 
Idag packade vi en fika korg och for ut och körde.
Stannade vid en sjö och fikade varm oboy och doppade limpmackor 
Det blåste men solen sken
Fika ute är alltid gott,maten smakar mera!
 
Väl hemma och som har hockygillande särbo blev jag hockyänka denna lördag em.
Men då testbakade jag lite fler läskigheter
 
HÄXFINGRAR
ca 25-30 fingrar
 
115 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjöl
1 ägg+1 äggula (spara äggvitan till pensling)
 
kakao tillatt borsta de färdiga kakorna med
20 st hela skollade sötmandlar som delats till naglar
 
Skolla och skala mandeln,låt dom torka på ett hushållspapper
 
Nyp ihop socker,florsocker,vaniljsocker,smör,mjöl och ägg till en deg.
Linda in degen i gladpack och låt den vila en halvtimme i kylen
Slå på ugnen,175 grader
Dela degen i 25-30 bitar
Rulla ut till smala häxfingrar
Nyp till dom lite här och där
Skåra fingrarna med en vass kniv
Sätt fast mandeln som en nagel
Pensla med äggvitan
Grädda i ca 10-12 min tills fingrarna är gyllenbruna
Måla fingrarna med en liten pensel med kakaon!
Njut!!
Buuuuuu!!
 
 
Än finns det tid att vara med på denna tävling hos Klaraform
 
 
Idag ska vi äta köpepizza när älsklingen kommer hem,det ska bli gott!!
 
Kram//Erica

Kommentera här: