LAXWOOK
LAXWOOK
denna maträtt har inga mått, här tar man ungefär det man tror man behöver
till 4 pers tog jag ca 600 g laxfilee som jag tog bort benen och skinnet
skar laxen i bitar och marinerade i saft och rivet skal av 1 lime, lite salt och citronpeppar
kokade äggnudlar (3 torkade `paket´)
började att steka wookgrönsaker i smör
när grönsakerna är klara klipper jag ner dom färdigkokta äggnudlarna i grönsakerna
sist vänder jag ner dom marinerade laxbitarna, häll ner all limejuice åxå
stek några minuter tills laxen är klar
servera laxwooken med en kall limesås och ett limesmör till
Limesmöret görs av rumsvarmt smör, skal och saft av lime, salt och lite citronpeppar
Limesås
creme fraiche
limeskal och saft
honung
salt
man får smaka sig fram, men denna sås är otroligt god till laxwooken