Thailändsk kyckling

 
 
 
 
 
Thailändsk kyckling
 
4 kycklingfiléer i bitar
30 g smör
 
1/2 dl mjöl
1 tsk kryddpeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar 
1 tsk chilipeppar
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
 
stor burk konserverade persikor
2 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
 
Blanda ihop mjöl och kryddorna i en skål
Bryn kycklingbitarna i smöret, gärna i en gjutjärnsgryta
Häll mjöl/kryddblandningen över kycklingen, låt fräsa ihop lite under omrörning
Häll spadet från persikorna över kycklingen och rör om
Pressa ner vitlöken och smula över hönsbuljongtärningarna
Tillsätt ev 1/2 dl vatten
Låt puttra 20 min
Tillsätt 3 dl grädde, koka upp å låt puttra 10 min till
Servera ris och persikorna till!!
 
 
Kram//Erica
 
 

Kommentarer:

1 Erika Skogly:

skriven

Vilket spännande recept. Hoppas det är bättre med dig. Trevlig helg!

Svar: Den är kryddig men persikan till mildrar lite. Man kan även halvera kryddmängden. Är bättre men ryggmusklerna är ömma. Behövde inte mer värk, men gjort är gjort! Jag ska hålla mig från skotern! Kram//Erica å ha en trevlig helg
Erica Hermansson

Kommentera här: