Ytterfilégryta

Ibland får man laga med små slattar man har i kylen/frysen.
Man sparar i frysen lite i en påse och den blir liggande länge länge.
Så igår var det dax att ta kål på alla slattar.
 
En liten bit fläskytterfilé strimlades och stektes i smör.
I med strimlad purjo som jag åxå hade i frysen.
I detta läge börjar det lukta gott!
Mer med några skivade champinjoner och fint strimlad morot.
Några dl vatten, en slatt rödvin och en buljongtärning och nu får det puttra en stund.
Smaka av, salta och peppra, i med soja och några frysta buketter broccoli.
När dom är varma så red av med maizenaredning.
Serveras med kokt ris som får den gula färgen av gurkmeja!
 
 
Så igår afton var det dax, dax för ett Siggebad.
Nu luktar han så gott av Rain forest!
 
Ser ut som om han vill rymma, eller? :-)
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: