Fiskpudding

Minnet sköljer över mig när jag jobbade inom barnomsorgen och varje förskola hade en egen köksa.
Denna pudding gjordes på vårat dagis! Och det var sååå gott.
Denna blev väldigt god, lika som jag minns!
 
Fiskpudding
 
400 g fryst torsk
vatten
salt
kryddpeppar
lagerblad
1 gul lök
1 morot
 
500 g risgrynsgröt, köpt el hemmakokt
2 ägg
riven muskot
1/2 tsk aromat
salt 
peppar
 
( koka risgrynsgröt enligt förpackningen, jag fuskade med en färdig grötkorv)
Börja med att koka torsken i vatten, salt, kryddpeppar, lagerblad, lök och morot.
Koka tills torsken är klar, ca 15 min.
Låt den kallna.
Finhacka halva löken som kokats med fisken.
Mosa fisken i en bunke, blanda ner den fint hackade löken, risgrynsgröt, ägg, salt,muskot aromat, peppar( jag tog vitpeppar)
Smöra en ugnsform.
Häll i smeten.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen, 45-60 min.
 
Servera kokt potatis, ärtor, rivna morötter och skirat smör.
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Astrid Eriksson:

skriven

Så vansinnigt gott! Blir lite full i skratt när jag läser dina recept! Vi tycker om samma mat/bröd!

Svar: Men så kul!Både att vi gillar samma saker och att du läser min blogg!
Kram//Erica
Erica Hermansson

2 Pixie:

skriven

En dum fråga kanske, men vad gör du med moroten du kokat fisken med?

Svar: Jag kastar den, den är bara smaksättare till kokvattnet.Inga frågor är för dumma!
Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: