Mazarintoscakaka

Hittade detta recept i tidningen Hembakat.
Har även testat göra den glutenfri och det funkade utmärkt.
Man bakar den i en limpform, klädd med bakplåtspapper.
 
Mazarintoscakaka
 
225 g grovt riven mandelmassa
100 g mjukt smör
3 ägg
1 dl mjöl ( 1 dl rismjöl+0,75 dl mandelmjöl för glutfria varianten)
1 tsk bakpulver
 
1 1/2 liter limpform, klädd med bakplåtspapper
 
Rör ihop allt och fyll formen.
Grädda i 175 grader i 30 min.
 
Koka under tiden Toscatäcket:
200 g grovt hackade blandade nötter och mandlar
1/2 dl grädde
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
2 tsk smör
Koka grädde, socker, sirap och smör tills det tjocknat lite.
Rör ner de grovt hackade nötterna och mandlarna.
Bred toscatäcket över kakan.
Grädda kakan i 250 g i ca 5-7 min 
Låt kakan svalna i formen.
 
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Susanna Maria J:

skriven

kan inte vara annat än himmelsk ;)

Svar: Jättegod, men mäktig.Älskar grovt hackade nötter så det blir mycke att tugga.
Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: