RISOTTO & SEMMELBULLAR

 
RISOTTO
2 port
1/2 röd paprika i bitat
4 hackade färska champinjoner
1 gul lök,finhackad
smör
2 dl Avorioris
1 dl vitt vin
4-5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl finriven parmesanost
salt&peppar
Koka upp vattnet med buljongtärningen
Hacka lök, paprika och champinjonerna
Stek dom i en stekpanna med en klick smör
Blanda ner riset och stek 2-3 min, rör runt
Häll i vinet
Späd sedan i omgångar med buljongen under omrörning
Låt riset suga upp all buljong innan mer buljong hälls på
Koka på svag värme i ca 20 min, tills riset känns mjukt
Blanda ner den fint rivna parmesanosten och en smörklick
Smaka av med salt & peppar
Går att äta som en vegitarisk rätt el tillsammans med kött, fisk el kyckling
 
 
Kram//Erica
 

Kommentarer:

1 Bibbi:

skriven

Ser väldigt gott ut :)

Kram

Svar: Tack vännen
Erica Hermansson

Kommentera här: