Husmanskost

Så här efter all julmat är det gott att få äta rejäl husmanskost.
Kokade en rejäl gryta kalops igår afton,så har den stått och gottat till sig över natten.
Grytor av alla de slag blir ofta godare dagen efter!
 
Kalops,kokt potatis och rödbetor.
 
 
KALOPS
 
1 kg högrev
200 g morötter
2 gula lökar
2 msk kalvfond
1-2 köttbuljongtärningar
salt
2 lagerblad
12 kryddpepparkorn
vitpeppar
1 l vatten
 
Skär bort senor från köttet
Skär köttet i 2x2 cm stora bitar
Fräs köttet i smör i en gjutjärnsgryta
Tillsätt stora bitar av lök och morötter
Tillsätt alla övriga ingredienser
Koka upp , skumma av och låt allt småputtra minst en timme.
 
 
Dag 2:
Koka upp kalopsgrytan,låt den koka tills potatisen är klar
Smaka av,tillsätt mera salt om det behövs
Red av med maizenaredning och tillsätt lite soja för färgens skull
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Sandra:

skriven

din blogg är fantastisk ! Många härliga recept, pyssel & inspiration :)

Svar: Tack Sandra! Va snällt, kul att du tittat in å gillade min blogg! Kom gärna förbi nån fler gång! Kram//Erica
Erica Hermansson

2 Bibbi:

skriven

Kalops som är så otroligt gott.
Får jag skriva upp på min matmeny
för en annan dag :)
Hoppas du haft en fin söndag annars :)

Kramen från Bibbi

Kommentera här: