Potatissallader

På midsommarbuffen hade jag gjort två olika potatissallader.
En fransk och en med créme fraiche.
 
 
Fransk potatissallad
4 port
 
800 g kokt färskpotatis
1 finhackad rödlök
persilja
sugar snaps
rädisor
 
Sås:
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk olivolja
Skär dom kokta, kalla potatisarna och sugar snapsen i bitar.
Skär rädisorna i tunna skivor.
Finhacka rödlöken.
Rör i hop såsen i en skål och blanda ner allt.
Gör denna sallad med fördel någon timme innan servering.
 
 
 
Potatissallad
4 port
 
800 g kokt kall färskpotatis
1 äpple
1 rödlök
2 1/2 dl créme fraiche ( eller vispad grädde)
2 msk majonäs
1/2 påse Knorr Dressingmix Grekisk
ett stänk av tabssco 
aromat
( man kan med fördel blanda ner finhackad inlagda rödbetor)
hackad dill och gräslök 
 
Rör ihop créme fraîche, ( el den vispade grädden) med majonäs och kryddblandningen, aromat och tabssco.
Skär ner potatisen i mindre bitar, finhacka äpplet och rödlöken och blanda ner i créme fraicheröran.
 
 

Kommentera här: