KROPPKAKSRULLE

   
 
 
 
Kokt potatis som blir över ska man inte SLÄNGA!
Man kan göra så mycke gott av potatisen!
Idag blev det KROPPKAKSRULLE som även goda vänner fick äta!
 
KROPPKAKSRULLE    4 port
1 kilo skalad kokt potatis
2 1/2 - 3 dl mjöl
2 ägg
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 tsk lökpulver el 1/2 finriven gul lök
 
Pressa den kokta potatisen 
Blanda ner de övriga ingredienserna
 
Stek 2-300 gram köttfärs 
i smör,krydda med salt och vitpeppar
låt svalna
 
Tryck ut kroppkakssmeten på ett mjölat bakplåtspapper
Lägg den brynta köttfärsen i mitten och vik ihop rullen med hjälp av bakpappret
 
 
 
Nyp ihop ändarna på rullen och lägg över den i en smord ugnsform
Pensla rullen med vatten och häll i lite vatten i formen (knappt 1/2 dl)
Täck formen med aluminiumfolie
Grädda i ugnen ,200 grader i ca 30 min
Serveras varm med lingonsylt, en klick smör och kall mjölk
 
 
 
Min hjälpreda är DÖD
Har lyckats ta ihjäl min kökshjälp.
Elvispen vill inte vara med nå längre....
Nåja fär väl införskaffa en ny
 
Kram//Erica
 
 

Kommentera här: