SPARRISSOPPA

 
 

SPARRISSOPPA

Grön å läcker!, Vår i en skål

Man kan använda både fryst och färsk sparris!

Färsk grön sparris bryter man av som vanligt, sen skär man 250gr i centimeterstora bitar, knopparna sparar man till garnering!

Koka de färska sparrisbitarna i lättsaltat vatten ca 3 min. ( fryst sparris behöver inte förkokas)

Häll av vattnet!
Hacka en gullök fint och fräs mjuk i lite smör i en kastrull.
Häll över 2,5 dl grädde

2,5 dl hönsbuljong

1/2 dl vitt vin

Smakas av m lite salt och peppar.Men va försiktig med saltet,baconet gör den ju salt också 

Kokas upp och kokas i 10 min.


Skär ett några skivor bacon i småa strimlor, stek sparrisknopparna tillsammans med baconet. 
När soppan kokat klart så kör den slät med stavmixer.
Häll upp i serveringsskålar och garnera med bacon och knopparna! 
Smaklig vår!

 
 
 
 
Kram//Erica

 

Kommentera här: