RABARBERSIRAP

 
 
 
Rabarbersirapen är nästan som en saft, men tjockare i konsistensen.
Den är stark i koncentrationen eftersom inget vatten tillsatts vid kokningen.
 
RABARBERSIRAP
1 sats ger ungefär 7 dl
 
500 g rabarber
1 dl jordgubbar 
2 citroner
5 dl socker
 
Skär rabarbern i bitar och lägg i kastrullen tillsammans med jordgubbarna.
Tvätta citronerna och skala av det yttersta gula.
Pressa ur saften.
Lägg ner skalbitarna i kastrullen och häll ner citronsaften.
Tillsätt sockret.
Värm upp blandningen under omrörning tills sockret smält.
Sjud därefter i ca 5 min el tills rabarberbitarna mjuknat.
Häll massan i en finmaskig sil och passera med hjälp av en sked.
Häll upp på flaskor.
Förvara mörkt och kallt.
 
3 sirapstips
Sirapen kan användas som saft och späds med vatten.
Till drinkar späds sirapen med kolsyrat vatten.
*
Sirapen kan användas till desserter eller 
ringlas koncentrerad över glass.
*
Vid längre tids förvaring bör konserveringsmedel tillsättas.
Följ råd på respektive förpackning.
 
 Här är det vitchokladpannacotta med rabarbergele'.
( värm rabarbersirap och tillsätt gelatinblad)
 
Kram//Erica
 
 

Kommentarer:

1 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Fina bilder :) Ha en trevlig helg :)

2 Malin:

skriven

Vilket underbart tips! Det blir mest saft och paj av rabarber men nu måste jag prova detta.

Svar: Jag brukar även göra en rabarberkompott m portvin som är jättegott på ostbricka, i fil, i rulltårta mm mm. Kommer senare på bloggen.
Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: