Fröknäcke

 
2 plåtar bröd
 
2 dl majsmjöl (mandel el potatismjöl)
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl olja
2 dl kokande vatten
 
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
 
 
Koka upp vattnet och oljan och blanda ner det i skålen.
Rör ihop till en deg.
 
 
Dela degen i två delar
 
 
Lägg ena degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Lågg ett bakplåtspapper på och tryck ut degen tunt,tunt.
 
 
 
 
Ju tunnare desto bättre.
Ta bort det övre bakplåtspappret.
Jag skär rutor i degen, man behöver inte det för man kan bryta bitar av brödet om man vill.
Men jag vill ha ordning på mitt kaos!
Strö flingsalt över brödet.
 
Grädda i 150 grader i 30 min.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Susanna Maria J:

skriven

Så gott med egetgjort knäcke :D

2 Anonym:

skriven

Min stora favorit, tack Erica.

Kommentera här: