Gravlaxsås

Denna gravlaxsås är så enkel att göra själv.
Och den är såååå god, hållbar är åxå!
Ett måste till julbordet, och bra då man kan göra den i god tid.
 
 
GRAVLAXSÅS
 
(håller i ca 3 veckor)
0, 75 dl vanlig senap
0,5 dl socker
1 äggula
1/2 msk salt
1 krm vitpeppar
Vispas ihop med elvisp
2,5 dl vanlig olja,hälls i sakta i senapsblandningen under vispning
vispa ner saft av 1/4 citron
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl dill
1/2 dl vatten
 
 
 
 
 
 
 
Har turen att ha släkt som besitter konsten att salta in röding/öring.
Dom fiskar på hösten och saltar in i hinkar så dom har fisk hela vintern. 
Som mina förfäder i fjällen alltid gjort! 
En riktig läckerhet!
Vi äter den som gravad, men den kan både stekas och kokas.
( Måste lära mig den konsten )
Åt denna läckerhet till middag igår, kokt potatis( med en smörklick), gravfisk och gravlaxsåsen.
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Astrid Eriksson:

skriven

Oj vad jag saknar denna fisk! Önskar så att jag hade den!

Svar: Jag är sååå glad att jag kan åka hem till Tärnaby och få denna läckerhet!!Har nu en stor hink i frysen!! Hade du varit nära Kåge skulle jag bjuda på en smakbit
Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: