Grötdessert

 
Grötdessert, det kanske inte låter så gott. Men det är det. 
Smakar som en fastare Risalamalta.
Inte så söt, om man nu inte sockrar hallonen.
Men jag tror nog att det är Tomtens favorit efterrätt!!
Snygg blev den , tycker jag iaf!
Receptet är för en stor rund springform,men jag gjorde i småa formar.
Jag klädde formarna med Gladpack.
(halv sats blev 5 småa bomber!)
 
Tomtefars Grötbomb
500 g frysta hallon
5 gelatinblad
lite vatten
1 kg risgrynsgröt ( jag hade färdig gröt, man kan koka själv om man vill)
socker efter smak ( jag tog vaniljpulver)
2 dl grädde
Lägg 2 gelatinblad i kallt vatten.
Värm hallonen.
Klä småformar el en springform med gladpack.
Sockra ev hallonen, rör ner gelatinbladen i de varma hallonen.
Rör tills dom smält och fördela hallonen i botten på formen/formarna.
Ställ kallt att stelna.
 
Koka risgrynsgröten, el värm lite färdig gröt.
Vispa grädden Hårt.
Lägg 3 gelatinblad i kallt vatten.
Rör ner gelatinbladen i den varma gröten.Låt svalna lite.
Rör ihop gröt och grädde.
Häll gröten över hallonen och låt stelna i kylen i ett dygn.
Fint att kunna förbereda ett dygn innan man ska äta!
Perfetk avslut på julbordet!
( å som sagt, jag gjorde halv sats. 1 korv gröt)
 
 
 
 
 
Kram//Erica
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Kram fr tomten!

Svar: Kram tebax!En kram är den bästa presenten.
Innehåller allt vad en människa behöver , tar ingen plats, alltid till hands och fint förpackad!
Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: