Jordärtskockspannacotta m älgrullar

 
 
 
Jordärtskockspannacotta
4 förrättsportioner
 
3 st jordärtsskockor
2 potatisar
2 msk vitt vin
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 gelatinblad
Skala potatis och jordärtsskocka, skiva tunt och koka mjuka i saltat vatten.
Häll bort kokvattnet.
Slå på grädde, vin och krydda.
Kör slät med stavmixer.
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
Blanda ner gelatinbladen i den varma puren.
Rör tills gelatinet löst sig.
Smaka av m kryddor och salt.
Häll upp i portionsskålar/glas.
Låt stelna i kyl minst 3 tim.
Kan med fördel göras dagen innan.
 
Älgrullar
6 skivor rökt älgstek
1 dl färskost
ca 1 msk riven pepparrot
Rör ihop färskost m pepparroten.
Lägg älgsteken lite omlott på glad pack.
Bred ut pepparrotsosten på älgsteksskivorna.
Gör en rulle och linda in i glad pack, gör en hård rulle.
Låt ligga i kylen någon timme.
Skär i cm tjocka bitar, trä upp på pinnar.
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Helena:

skriven

Hej! Ser riktigt smarrigt ut! Vad har du för fin pinne du trätt upp köttet på ;)

Svar: Tack. Det var jättegott.Köpt dessa coctailpinnar av bambu hos Leila's Generalstore i Stockholm/moodgallerian
Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: