ThailändskKyckling

ThailändskKyckling
 
4 kycklingfiléer
 
1/2 dl mjöl
1 tsk kryddpeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk chilipeppar
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
smör att steka i 
 
1 stor burk persikor
 
2 pressade vitlökar
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
 
Skär kycklingen i tärningar och bryn dom i smör. ( gärna i en gjutjärnsgryta)
Blanda ihop alla kryddorna och mjölet.
Häll mjöl/kryddblandningen över kycklingen och rör om.
Slå spadet från persikorna över kycklingen.
Pressa i vitlöken och smula ner buljongtärningarna. Rör om.
Låt puttra i 20 min.
Häll på grädden och koka upp.
Servera kycklinggrytan med kokt ris och persikohalvorna.
 
Tycker man inte om allt för stark mat kan man halvera kryddmängden.
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Gott!

Svar: Mmmm!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: