Dumlecheesecake

 
Dagens Dumlerecept är en riktig smarrig efterrätt.
 
Dumlecheesecake!
 
Det fina är att man kan göra den flera dagar i förväg och ha på lut i frysen.
Man kan göra en stor i en springform eller i portionsformar.
Man kan göra dom små i muffinsformar, men tänk då på att pappersformen oftas tappar sin form.
Men om man ställer dom i enmuffinsplåt går det toppen bra, el allra helst i muffinsformar av silikon.
Småa dumlecheescakes är väl inte fel servera till kaffet om man får oväntat besök?
 
Dumlecheesecake
 
1/2 pkt digistivekex el mariekex
40-50 g smält smör
 
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 g philadelfiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
4 dl socker
1 påse med DumleBites
 
Topping:  1/2 dl grädde
200g choklad
30 g smör
 
Börja med att krossa kexen fint i en mixer, har man inte det så bryt ner kexen i dubbla tjocka plastpåsar.
Slå sen sönder kexen med kavel, hammare el stekpannan.
Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut i en springform med bakplåtspapper i botten eller i muffinsformar.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa äggulor, socker, philadelfiaost och vaniljsocker till en slät smet.
Vispa grädden och vänd ner den i ostsmeten.
Sist vänds äggvitan ner.
Hacka DumleBitesen till små bitar.
Häll nu hälften av äggostsmeten på kexbotten.
Strö över dumlen och så på med resten av smeten.
 
 
När dom ska serveras värmer man grädde och låter chokladen smälta i grädden.
Rör tills det blivit en slät smet.
Rör ner smöret.
Häll över cheesecakeen, lägg på några Dumlekolor.
( cheescaken tas fram ca 10-15 min innan man äter den)
 
 
 
 
 
Kram//Erica