Rimbobullar

Bullar blir man aldrig less, funkar i alla lägen!
Vart så sugen på dessa kalljästa bullar.
 
Rimbobullar
ca 25 st
 
25 g jäst
3 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 msk socker
ca 6 dl mjöl
 
Fyllning: 100 g rumsvarmt smör
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kardemumma
 
Lös jästen i lite mjölk.
Skär smöret i mindre bitar.
Blanda allt till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor fyrkant.
Skär fyrkanter, 8x8 cm.
Rör ihop fyllningen.
Fördela fyllningen på degbitarna.
Vik upp hörnen på degbitarna över fyllningen.
 
Lägg bullarna i pappersformar.
Låt jäsa 1 1/2-2 timmar under bakduk i rumstemperatur.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 5-8 min.
Låt kallna på galler under bakduk.
Glasera de kalla bullarna med florsockerglasyr innan servering.
( glasera inte de bullar du vill frysa in, det görs vid servering)
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Sara Lundström:

skriven

Aldrig ätit sånna där, men wow vad goda dom såg ut!

Svar: Blir väldigt goda!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: