Citrussallad med Saffranshalloumi

 
Citrussallad med saffranshalloumi 
 
2 apelsiner
2 blodgrape 
4 clementiner
2 lime
1 halloumi 
1/2 pkt saffran
2 msk olivolja
1/2 rödlök 
ruccola
salt
 
ev granatäppelkärnor till garnering
 
Blanda saffranet i oljan.
Skär halloumin i skivor och stek på båda sidor i torr, varm stekpanna. Låt halloumiskivorna svalna något innan dom skars i småa bitar och vänds ner i saffransoljan. 
Skär skalet av grape, apelsiner, clementiner o limen.
Skär ut filéer i en skål.
Skiva löken i tunna tunna skivor.
Blanda med alla citrusfileerna.
Dra några drag med saltkvarnen.
Lägg ruccolablad i botten på serveringsfater.
På med citrusfileerna och löken.
Dit med saffranshalloumin, häll även över oljan.
Garnera med granatäppelkärnor.
 
(jag använde min hemmagjorda kaffeost istället för halloumi. Skar skivor som fick ligga framme och torka på galler över natten i kylen innan jag stekte dom)
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: