Dammsugarbollar

Dessa godingar fick jag i min goodiebag av min bloggvän Erika. 
 
 
Dammsugarbollar 

28 st

Fyllning;
50 g mandelmassa
1 liten färdigköpt sockerkaka, ca 220 g
2 msk arrakessens
50 g mjukt smör
50 g smält mörk choklad

Overall;
ca 400 g marsipan
grön karamellfärg
150 g choklad
strössel

ELLER

1,5 rullar grönt tårtlock av marsipan

Fram med matberedaren. I med mandelmassan och sockerkakan. Kör några varv. I med arraken. I med smöret och kör igen. Smält chokladen till fyllningen och låt svalna något. I med det i smeten och kör ytterligare några varv. Låt stelna i kylen en stund. Rulla smeten till bollar, inte allt för stora, eftersom det ska till ett lager marsipan och ett lager choklad. In med bollarna i frysen en stund. Färga marsipanen med lite karamellfärg. Ta en bit marsipan och tryck ut i handflatan. Lägg i en boll och forma marsipanen runt den. ELLER skär locket i lagom stora fyrkanter och tryck fast runt bollarna. In i frysen en stund till när du är klar med alla. Smält choklad över vattenbad. Doppa bollarna och på med strössel på dirren, för chokladen stelnar supersnabbt.
 
smaskelismaskens.blogspot.com
 
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 iza svenningsson:

skriven

Men åh vad gott!!

Svar: Riktigt godaKram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: