Pensionärskaka

 
Har förstått att denna goda sockerkaka har många namn.
Först när jag fick receptet på denna kaka så stog det God sockerkaka i rund form.
Sen blev den kallad Pensionärskaka.
Å så kallar jag den i dag!
 
Pensionärskaka
 
3 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
 
Fyllning; 125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
 
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjöl som blandats väl med bakpulver och det kokande vattnet.
Häll smeten i smörad och bröad form.
Grädda kakan i 175 grader i ca 40-45 min.
 
När kakan kallnat delar man den på mitten.
Koka fyllningen i ca två minuter under vispning.
Häll fyllningen på båda sockerkakshalvorna och lägg ihop igen.
Pudra florsocker över vid servering.
 
Jag gillar denna sockerkaka bäst sen den varit fryst.
Fyllningen har då satt sig bättre...men smaken är ju som baken!!
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Oslofru:

skriven

Pensionärskaka har jag aldrig hört faktiskt! Hihi. Sockerkaka är ju så himmelskt gott, så det är väl inte så konstigt om den har många smeknamn. Vad brukar man säga - kärt barn har många namn! ;)

2 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

En riktigt god sockerkaka kan vara så sjukt gott :)

Svar: Den är bland det godaste, och vanliga bullar. Det står sig i längden!Kram å ha en trevlig helg
Erica Hermansson

Kommentera här: