Rödvinssås

 

 

 

 
 

 

Rödvinssås

  • 3 dl rödvin
  • 1 skivad rödlök
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 1 msk socker
  • peppar
  • 3 dl hemlagad kalvfond
  • salt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk smör
  1. Häll upp rödvin och tillsätt socker,
  2. lök, lagerblad, timjan och peppar.
  3. Rödvinssåsen får reducera tills den börjar tjockna, då tillsätter du hemmagjord kalvfond och låter såsen koka ihop ytterligare. (Obs! koncentrerad fond på flaska kan användas om du späder den enligt anvisningarna på förpackningen till 3 dl buljong.
  4. Smaka av! Om syran i din rödvinssås behöver höjas så tillsätt en liten skvätt vinäger. När rödvinssåsen fått rätt smak och tjocklek monterar du ihop den med några klickar smör, och silar av den.
Kram//Erica

Kommentera här: