Maskrosmarmelad m mango

 
Maskrosmarmelad m mango
 
  • 4 dl vatten
  • 5 dl maskrosblomblad (bara de små gula blombladen!)
  • 5 dl syltsocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1/2 dl finhackad fryst tinad mango
  • 4 gelatinblad

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen. Låt dra i ca 20 minuter.
  2. Häll blomblad och vatten i en nätsil, placerad över en tjockbottnad kastrull. Tryck ut så mycket vätska som möjligt ur blombladen med baksidan av en sked.
  3. Blanda vätskan med socker och koka upp. Låt sjuda i ca 2 minuter eller tills sockret har löst sig. Skumma väl.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Smält gelatinet i en kastrull el i micron.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner citronskal, gelatinet o mangon
  6. Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.
 
 
 
Sigge, min 7åriga chihuahua är med vid fotograferingen😃
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: