Laxnuggets

 
I våran frys finns gott om fisk bl.a. så tur att vi gillar att både laga och äta fisk.
Röding, öring, abborre och lax trängs i frysen med bär, svamp och kött.
Här om dan åt vi hemmagjorda Nuggets på lax.
Riktigt gott med två dippsåser. Kokt potatis och morotsremsor till det.
 
Laxnuggets
4 port
 
  • 600 g laxfilé
  • salt och svartpeppar
  • ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5-1 tskcayennepeppar
  • ca 3 dl pankoströbröd
  • smör till stekning
Skär laxen i kuber ca 3x3 cm.
Salta och peppra laxkuberna.
Ta fram 3 skålar.
Fyll mjöl i en, Panko i den andra och vispa upp ett ägg i den tredje.
Blanda cayennepeppar med Panko.
Börja med att vända laxkuberna i mjöl, sen i ägget och sist i panko.
Stek i smör på medelvärme, ca 5 min.
Laxen ska få fin färg runt om.
   
 

Tartarsås

  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl bostongurka
  • 0,5 dl små kapris, finhackade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche 
  • salt och peppar
  • Blanda allt.
  • Låt stå kallt till servering.
 
Sojadipp
  • 1 lime, saften 
  • 3 msk japansk soja 
  • 1/2 msk honung
Blanda allt.
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: