Biskvier i långpanna

 
 
 
Sommarfika! 
Nu vill jag fylla frysen med något gott, som är enkelt att baka och blir mycke! 
Rutorna blir ju inte så fina när chokladen ofta spricker, men va gör väl lite trasig choklad när smaken är goood?!?!?!
 

Biskvier i långpanna

bottnar:
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor

fyllning:
100 g mjölkchoklad
250 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

1 -2 msk kakao

2 äggulor

topping:
200 g mörk choklad

Riv mandelmassan på rivgärn och blanda ner äggvita och socker. Rör ordentligt till en smidig smet och bred  ut på bakplåtspapper, lika stor som en långpanna. In i ugnen 12-15 min, 175 C, till de fått lite färg. Låt svalna helt.

Smält chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den sedan svalna lite. Vipsa smör, florsocker, vaniljsocker , kakao och äggula fluffigt. Rör ner chokladen i krämen. Häll detta över mandelbottnen och låt kallna. Smält chokladen till täcket och låt svalna. Häll den över den kalla kaka och ställ kallt. Skär sedan kakan i rutor.

 

Kram//Erica

Kommentera här: