Mandelkaka med Aprikoser

 
MANDELKAKA MED APRIKOSER
 
150 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk grädde
1 krm bittermandelarom
1 burk aprikoser
50 g flagad mandel
 
Smält smöret.
Vispa smör och sockret.
Tillsätt ett ägg i taget, vispa kraftigt mellan varje ägg.
Rör ner mjöl, bakpulver, grädde och bittermandelarom , rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord o bröad springform.
Låt aprikoserna rinna av.
Lägg dem med den kupade sidan uppåt i formen.
Strö över mandel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 min.
Låt kakan svalna innan den lossan från formen. 
Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde el vaniljglass.
 
 
Recept ica.se
 
Kram//Erica

Kommentera här: