Glöggkött

Så är julen bortstädad, men hittade lite glögg i en flaska.
Så kvällens middag fick bli Glöggkött. 
Fläskytterfile passar utmärkt att koka till denna rätt!
 
GLÖGGKÖTT
 
1,5-2 kg kött (jag kokade ju fläskytterfile och den blev jättegod)
1 stor gul lök (klyfta den)
1 morot
1-2 dl glögg
1 dl soya
1 tsk timjan
5-6 svartpepparkorn
ev 5-6 enbär
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vatten
Bryn köttets sidor lite först i gjutjärnsgrytan
Tillsätt alla ingredienser i grytan
Låt köttet stå och småputtra under lock tills köttet har en innertemp på ca 80 grader
Jag brukar räkna ca 1 timme per kg kött
Ta upp köttet och låt det vila i en form
Sila lite av lite av spadet för att göra såsen.
Tillsätt grädde och späd den tills du tycker att det smakar bra!
Skär köttet i tunna skivor och häll över den varma såsen på köttskivorna.
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: