Kladdkaka i glasstrut.

 
 
Kladdkaka i glasstrut
 
6 st våffelstrutar
 
100 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker
2 ägg
1/2-3/4 dl mjöl
1 liten nypa salt
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en kransformig för sockerkaka.
Fyll den med ris el ärtor el som jag forma stöd till strutarna med aluminiumfolie.
Testa dig fram så strutarna kan stå säkert under gräddning.
 
Hacka chokladen i mindre bitar.
Smält den tillsammans med smöret, värm på låg värme.
Rör tills chokladen smält.
Ta kastrullen från plattan och rör ner de övriga ingredienserna till en slät smet.
Fördela smeten i strutarna och ställ dom i kransformen, lutandes mot kanten, så de står stadigt.
Grädda strutarna i nedre delen av ugnen, ca 12-14 min.
Pröva med en sticka, de ska vara gräddade  på ytan men kladdiga i mitten när de tas ut från ugnen.
Om strutarna får för mycke färg i slutet så lägg över ett bakplåtspapper.
Servera strutarna nygräddade men lätt avsvalnade tillsammans med lättvispad grädde.
 
Jag doppade kanten i smält choklad och strössel innan servering.
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: