Havregrynsrutor/Pitekaka

 
 
 
kaka:
125 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl
3 dl grädde
 
havretopping:
200 g smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
1,5 msk kanel
2 tsk vaniljpulver, valfritt
1 nypa salt
 
 1. Smält smöret till kakan, 125 gram, och låt svalna något.
 
 
2. Sätt ugnen på 175 grader.
 
 
3. Lägg samtliga ingredienser till havretopping i en kastrull, sjud sakta under tiden du vispar ihop kakan (nästa punkt).
 
4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, rör ner grädden.
 
 
5. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner i smeten, tillsätt smör.
 
 
6. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna, ca 25×30 cm.
 
 
7. Klicka på havretopping.
 
8. Grädda ca 25 minuter tills kakan är genomgräddad, testa med en sticka. Den ska inte gräddas för länge utan vara något mjuk fortfarande.
 
9. Låt svalna och skär i bitar.

 

 
Kram//Erica

Kommentera här: