Mangocurrysås

Ser att denna sås finns att köpa lite överallt.
Jaja, tänkte att jag väl kan testa göra egen till kycklingnuggets.
Och jaa, den blev riktig god.
 
 
MANGOCURRYSÅS
2-4 port
 
120-150 g fryst, tinad mango
1/2-1 msk flytande honung
(1/2 tsk sambal oelek el shirach, valfritt om man vill ha såsen het)
1 tsk curry
1 tsk tomatpure
 ca 1 dl creme fraiche
1/2 - 1 msk majonäs
1/4 tsk salt 
några varv med pepparkvarnen
 
Mixa mango, honung, (sambal el shirach ) curry och tomatpuré med stavmixer till en slät sås.
Blanda ner creme fraiche och majonäs.
Smaka av med salt och peppar.
Låt mogna en 1/2 timme i kylen för mera smak.
 
Passar bra till kyckling, kött och bacon.
 
Kram//Erica

Kommentera här: