0 Läs mer >>
 
Fick hemskickat ett gäng ramslöksblad från södra Sverige.
Tyvärr växer det inte vilt här i norr , vad jag vet iaf.
Och skadan köpa det på affären är det ganska dyrt, det tyckte jag när jag såg sist på affären.
Så här blev det att göra ett kryddsmör. Blev jättegott.
Åt det till lördagens grill middag.
Funkar till både kött och fisk.
 
Ramslökssmör // Kryddsmör
 
15 blad av ramslök
120 g rumsvarmt smör
2 tsk citron zest 
1 tsk citronsaft
flingsalt
 
Skölj och finhacka ramslöken.
Blanda alla ingredienser i en skål.
Lägg kryddsmöret på ett bakplåtspapper och gör en rulle.
Lägg i frysen en stund .
När det stelnat kan du skära skivor.
 
Jag brukar göra en stor sats kryddsmör och förvara i frysen. 
Smidigt under sommarens många grill middagar.
Kram//Erica
 

Ramslökssmör// Krydds...

0 Läs mer >>
När vi var i Dublin och var ut och åt en kväll på Big Fan Bao , beställde vi bla Shrimp toast.
Och det var så gott.
Så nu när Elina var hemma testade vi att laga en variant av den.

Skivat rostbröd
Råa räkor
Äggvita
Ingefära
Vårlök
Sesamfrön
Sesamolja
Sojasås
Salt
Vitpeppar

Skala de råa räkorna och kör dom i en mixer eller hacka fint fint till ett mos.
Blanda ner en lättvispad äggvita i räkorna, fint hackad ingefära, hackad vårlök och riven vitlök.
Krydda med salt, sojasås, sesamolja och vitpeppar.
Skär kanterna från brödet, bred på räkmackan tjockt på bröden, skär i trianglar och doppa i sesamfrön.
Värm olja i en stekpanna, lägg frösidan neråt först och stek frasigt, vänd brödet och stek till fin färg.
 
 
Kan göras i air fryern eller ugnen.
 
Kram// Erica

Shrimp toast//Räk toa...