0 Läs mer >>
 
Gjorde dessa muffins för några år sen.
Men tycker dom blev så fina så jag tipsar om dom igen.
 
CITRONMUFFINS i äggskal
töm äggen på dess innehåll (jag har samlat i flera dar, knäcker bort toppen m en kniv)
skölj ur äggskalen ordentligt
lägg i saltat vatten, låt ligga minst i 30 min 
skölj i kallt vatten och lägg i glas med färgat vatten (karamellfärg el gelé )
låt äggskalen ligga i det färgade vattnet tills dom fått den färg du vill att dom ska ha
mina låg ett dygn
skölj av dom och låt torka
gör en form av alu.folie i en muffinsplåt så skalen står stadigt
 
Citronmuffins
 
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
2 msk lemon curd el skal & 1 msk saft av citron
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
rör ihop alla ingredienser
fyll smeten i äggskalen
fyll dom till knappt 3/4
grädda i 200 g ca 12-15 min
 
 
 
I år har jag odlat krasse i äggskal, fint att duka med ett krasseägg till varje kuvert.
Gjutit både ljus och betong i skalen.
Plantera småa lökväxter.
 
 
 
 Kram//Erica

Citronmuffins i äg...

0 Läs mer >>
 
Morotskaka i rund form
 
3 1/2 dl socker
2 ägg
2-3 fint rivna morötter
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat 
1/2 tsk salt
1 msk kanel 
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl neutral olja, typ raps el solrosolja
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas
 
Frosting:
60 g rumsvarmt smör
100 g creme cheese
3-4 dl florsocker
rivet skai av 1 lime el 1/2 citron
 
Kakan: Smöra och bröa en springform, isf ströbröd använde jag kokos.
Ugn 175 grader.
Vispa ägg och socker.
Rör ner de andra ingredienser , ska bli en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i 30-40 min.
( Vill du göra morotsrutor gör man dubbel sats och gräddar i smord o bröad långpanna)
 
Låt kakan kallna rejält, gärna i kylen över natten.
Rör ihop frostingen med elvispen.
Bred ut över den kalla kakan.
 
Jag hittade godismorötter på Lagerhouse som jag garnerade min kaka.
 
 
Kram//Erica 

Morotskaka

0 Läs mer >>
 
Dessa Mintkyssar är enkla att göra, inge kokning el så.
Men dom är väldigt goda och dom här fick formen som stekta ägg, så här i påsktider så klart!
 
Mintkyssar
40-50 st
 
1 äggvita
3,5 dl florsocker
1/2 tsk pepparmintsarom
gula Skittles el non stop
 Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp.
Blanda ner aromen.
Vispa till en en slät och len massa.
Smaka av massan så det är nog med pepparmintssmak.
Fyll massan i en spritspåse.
Spritsa ut små kluttar på ett bakplåtspapper, typ storleken av en krona.
Lägg på en gul godis på varje klutt.
Låt godisarna torka i rumstemp, minst 24 timmar.
 
 
 
Kram//Erica

Mintkyssar /Påskägg

0 Läs mer >>
Grön ärtsoppa 
 
4 port
 
 
300 g frysta gröna ärtor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde el arlas syrade grädde
salt& svartpeppar 
 
Skala och finhacka lök och vitlök, som fräses lite i smör i en kastrull ( utan att ta färg).
Tillsätt buljongen och Koka i ca 10 min.
I med ärtorna och mixa soppan slät.
I med grädden och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Toppa med lite vispad grädde el champange vid servering.
 
 
 
 
 
Kram//Erica
 
(recept från arla köket)

Grön Ärtsoppa