0 Läs mer >>
 
FetaostKyckling i spenat&ostsås
4-6 port
 
4-6 kycklingfiléer (1 kg påse)
1 dl fryst spenat
100 g philadelfiaost
2-3 dl creme fraiche
1 dl gräddmjölk
salt o peppar
paprikapulver
1 pkt fetaost
 
Dela varje kycklingfilé på längden, o skär små snitt i fileen, i te igenom.
Lägg filéerna i en ugnsform. 
Salta, peppra och strö över rikligt med paprikapulver.
Vispa ihop spenat, philadelfiaost, creme fraiche o gräddmjölk.
Häll över kycklingen.
Smula fetaosten över.
200 grader varm ugn i 30 min. ( el tills kycklingen är klar)
 
 
 
Kycklingen åts med Blomkål o broccoligratäng.
Recept på gratängen finns i förra blogginlägget.
 
Kram//Erica

Fetaost Kyckling m...

0 Läs mer >>
 
 
Jag håller på att rensa, sortera o försöka få nån struktur på mina urklippta recept.
Samlar på recept från veckotidningar, samlar värre än en hamster.
Ibland vet jag inte ens vad det är jag rivit ut.😃
Så igår när jag satt där bland alla recepthögar hittade jag en litet urklipp, så det fick bli inspiration till middan.
 
 
Blomkål & Broccoligratäng
 
1 påse fryst  blomkål el ett stort huvud
1/2 påse fryst broccoli el 2 buketter 
2 dl grovt riven cheddarost
2-3 dl creme fraiche
2 dl grädde
salt & peppar
vitlökssalt
smör
saltat, kokande vatten
 
200 grader varm ugn
Dela blomkål o broccoli i mindre buketter Som kokas i saltat vatten i 5 min. Häll av vattnet o fyll en 
smord ugnsform.
Strö över vitlökssalt, salt o peppar.
Blanda creme fraiche, grädde o osten och häll över blomkålen och broccolin. Rör om försiktigt så allt blandas.
Grädda i ca 35-40 min.
 
Jag serverade gratängen till FetaostKyckling i spenat o ostsås.
 
 
 
 
Kram//Erica

Blomkål &Broccolig...

0 Läs mer >>
 
 
 
Röd Pesto

Du behöver

 

  • Receptet gäller för 1 sats
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk hackad vitlök
  • 50 g soltorkade tomater
  • 50 g solroskärnor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i matberedare till en slät smet. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
 
Kram//Erica 

Röd Pesto

1 Läs mer >>
 
Sist jag var och handlade på maxi hade dom provsmakning.
Jag är ju ingen fan av korv, men jag tyckte att denna rätt smakade väldigt gott.
Och man behöver ju inte lägga på så mycke korv då man lagar själv( gjorde bara några små korvbitar o tog tomatskivor på min hörna)
 
Smördegsflarn m Kryddkorv
4 port
 
1 rulle färsk smördeg
1 burk kronärtskockshjärtan 
4 msk tomatpesto
4 chorizo, Kabanoss el annan kryddkorv ( jag hade chorizo )
1 mozzarella
( tomatskivor)
pumpakärnor
persilja
ca 150-200 g färskost
 
Ugn: 200 grader
Rulla ut smördegen på en bakplåtsklädd plåt.
Skär kronärtskockorna i mindre bitar, lägg dom i en bunke och vänd dom i tomatpeston.
Dela varje korv i fyra delar på längden, sen på mitten.
Fördela kronärtskockorna över smördegen, smula över mozzarellan och lägg korvarna m snittytan uppåt.
(på m tomatskivorna)
Strö över pumpakärnorna.
Grädda flarnet mitt i ugnen i ca 20 min.
Klicka färskosten över det nygräddade flarnet, strö på persiljan.
Jag serverade flarnet med isbergssallad o balsamico.
 
 
 
 
Receptet från icaköket.
 
Önskar Er alla en trevlig helg.
Ni vet väl att ericasmeny har en egen fbsida och att jag finns på insta: ericagh66
 
Kram//Erica
 
 

Smördegsflarn m Kr...

2 Läs mer >>
Så var det fredag igen.
Hos flera åker grillen fram och det blir grillat hela helgen.
Why not, det är ju sååå gott!
Igår när vi grillade testade jag ett nytt tillbehör till köttet, grillad fetaost. 
Blev ett väldigt gott tillbehör! O enkelt.
 
Grillad Fetaost
 
1 pkt fetaost
tomater
rödlök
vitlök
basilika
olivolja
grillfolie
Skiva tomat och rödlök
Finhacka vitlök
Lägg tomat, rödlök och lite vitlök på ett ark av grillfolie.
Lägg på fetaosten.
På med mera tomat, rödlök och vitlök.
Ringla över olivolja, strö på torkad basilika. ( el färska blad om du har)
Nyp ihop till ett paket.
Lägg på grillen, låt ligga ca 20 min, fetman ska bli mjuk.
El grädda i 200 g , 20 min i ugnen.
Servera som tillbehör.
(Bild lånad från nätet)
 
Kram//Erica

Grillad Fetaost