0 Läs mer >>
Att baka i långpanna är ju ett snabbt sätt att få många kakor på kort tid! 
Citronbiskvier i långpanna.
 
Botten : 600 g mandelmassa
1,5 dl socker
4 äggvitor
 
Smörkräm: 350 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 dl lemoncurd
1 msk vaniljsocker 
1 äggula
 
Chokladganache: 300 g hackad vit choklad
1 dl vispgrädde 

Garnera med rivet skal från 1 citron
 
Ugnen 175 grader
 
Kla en långpanna , 30x40 cm med bakplåtspappe.
Riv mandelmassan och vispa ihop med socker och äggvitorna till en krämig smet.
Bred ut smeten jämt på bakplåtspapperet.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Låt svalna på galler.
Vänd kakan upp och ner och dra bort bakplåtspapperet.
 
Vispa alla ingredienser fluffigt till en slät smörkräm med elvisp.
Bred ut smörkrämen jämt över kakan.
Låt stå ca 15 min i frysen.
 
Gör ganachen medans.
Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblan, ta kastrullen från plattan och häll ner den finhackade vita chokladen.
Rör tills du får en slät kräm.
Låt svalna något.
Bred chokladganachen över kakan och garnera med finrivet citronskal.
Låt stå kallt en stund innan du skär kakan i trekanter.
 


 
Kram//Erica

Citronbiskvier i lång...

0 Läs mer >>
 
Ibland vill man ha någon annan sås än gräddsås.
Så när vi grillade kyckling testade jag göra en Tomatsås. 
Enkel och god.
Det som blir över funkar bra som bas i någon gryta. Eller på en knäckebrödpizza.
 
Tomatsås
 
400 g tomater, krossade 
1 lagerblad 
2 krm grovmald svartpeppar 
1 tsk rosmarin 
1 grönsaksbuljongtärning 
1 pressad vitlök 
 
Häll de krossade tomaterna i en kastrul.
Tillsätt kryddor, buljongtärning och vitlöken.
Låt sjuda ca 10 min.

 
 
Kram// Erica

Tomatsås till kycklin...

0 Läs mer >>
 
Ja då är ju vardagen tillbaka, skolorna börjar och semestrarna slut.
Då ska man in i gängorna igen och man kanske vill ha enkel middag under veckorna.
Denna rätt är toppen om du har ris över från någon annan dag.
Går även förbereda dagen innan, ( allt utom att ha i ugnen) gratinera nästa dag.
Blir det någonting över så blir det bra lunchlådor.

Korvstrogganoffgratäng
 
4 portioner färdigt ris
 
 ca 1/2 korvring, strimlad
1 gul lök, hackad
smör att steka i
2  1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl krossade tomater
2-3 msk chilisås
1 msk senap 
skivade tomater
salt peppar
1 1/2 dl riven ost
 
225 g varm ugn
 
Stek lök och den strimlade korven.
Jag gillar när korven fått stekyta och färg.
 
Lägg det färdiga riset i botten på en paj eller annan ugnsform.
Fördela den stekta korven och löken över riset.
Lägg de skivade tomaterna på korven.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, krossade tomater, chilisås, senap , salt och peppar och bred ut över korven.
Toppa med riven ost.
 
Grädda gratängen i 225 grader varm ugn tills gratängen har fått fin färg , 15-20 min.
Servera en sallad till.
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Korvstrogganoffgratän...

0 Läs mer >>
 
Ett riktigt gott tillbehör till fisk och grillat.
 
Citronmarinerad Squash// Zucchini 
1 squash 
1/2 vitlöksklyfta , riven
citronzest från 1 citron
3 msk citronsaft
3 msk olivolja
1 msk finhackad persilja 
1 msk finhackad mynta 
salt
 
Skiva squashen/zucchini tunt, gärna med mandoli.
 
Rör ihop vitlök, citronzest, saft, olivolja, örter och salt.
 
Vänd ner squas/zucchini och låt dra i 30-40 min innan servering.
 


 
Kram// Erica 

Citronmarinerad Squas...