0 Läs mer >>
Här kommer det ett buffetips till påsk.
Omelettrulle.
Jag gjorde lite kylskåpsrens, tycker inte om att slänga mat!
Hade spenat o ricottablandning som jag hade haft till fyllning av mina hemmagjorda ravioli.
Hade även smörstekta kantareller o sparris.
 
 
Omelettrulle
 
6 ägg
1/2-1 dl mjölk
tinad hackad spenat (ca 4-5 puckar,urkramade)
1/4 burk ricottaost
1/2-1 dl smörstekta kantareller
2 finhackade hackad sparrisar, smörstekta ( stekta med kantarellerna)
1 näve rivost
parmesanflagor
fetaost i olja o kryddor ( spara oljan)
salt vitpeppar
lökpulver
citronpeppar
 
räkmjukost
riven parmesan
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper, pensla pappret med oljan från fetaosten.
Vispa ägg, mjölk, ricotta o spenat.
I med kantarellerna, sparris, rivost o parmesanflagor.
Smaka upp med salt, vitpeppar, lökpulver o citronpeppar.
Häll ut smeten i ugnsformen.
Strö över fetaosten.
Grädda i 10-15 min.
Stjälp upp omeletten på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort det översta pappret försiktigt.
Tryck ut lite räkost, strö över lite finriven parmesan.
Rulla ihop till en rulltårta.
Rulla in i bakplåtspapper.
Låt kallna på galler, se till att skarven på rulltårtan hamna nedåt.
Skiva och servera.
Kan frysas
Innan gräddning.
Nygräddad och jag har tryckt ut lite räkost o strött på riven parmesan på varm omelett.
Precis innan ihop rullning.
 
 
 
Här kommer  orginalreceptet som är från Ica buffé 
 

Ingredienser

 6
 

  • 6 ägg 
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl finhackad babyspenat 
  • 1/2 tsk salt 
  • 2 krm svartpeppar 
  • rapsolja 
  • 500 g frysta tinade räkor (med skal)
  • 4 salladslökar 
  • 3/4 dl färskost (gärna ört & pepparrot)
  • 1 dl finskuren dill 

Så här gör du


  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt spenat, salt och peppar.
    1. Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och släta ut det i en stor ugnsform, ca 40 x 25 cm (pappret ligger kvar bättre då). Pensla med olja. Häll i äggsmeten.
    2. Grädda omeletten i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills den har stannat. Ta ut och låt svalna på papperet. 
    3. Stjälp upp omeletten på ett nytt bakplåtspapper så spenatsidan kommer nedåt. Dra försiktigt bort det översta papperet. 
    4. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skiva salladslöken tunt.
    5. Bred färskosten i ett tunt lager över omeletten. Strö över räkor, salladslök, dill och peppar. Rulla ihop. Förvara övertäckt i kylen.
    6. Skär upp omeletten i skivor vid servering.
 
 
Kram//Erica

Omelettrulle

0 Läs mer >>
 
Kantarell&Brieostpaj
 
Pajdeg
100g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
1 msk vatten
 
Fyllning
4 dl förvällda kantareller
1/2 finhackad gul lök
smör
salt 
vitpeppar
brieost
 
Nyp ihop till en pajdeg som trycks ut i en pajform.
Förgrädda skalet i 200 grader i 10 min.
Smörstek löken och kantarellerna, salta och peppra.
Fördela kantarellerna och löken i det förgräddade skalet.
Skiva brieosten och lägg skivorna som ett lock över svampen.
Grädda i 200 g ca 20 min.
 
 
Kram//Erica
 
 

Kantarell och brieost...

0 Läs mer >>
 
 
KantarellFocaccia
 
1 liten plåt el 2 runda
 
25 g jäst ( 1/2 pkt)
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk salt
7 dl mjöl
 
tomat
smör 
1 gul lök, finhackad
1 dl förvällda kantareller
vitpeppar
flingsalt
 
Rör ut jästen i vattnet.
I med oljan, saltet, honung och mjölet.
Blanda till en smidig deg.
Låt jäsa 30 min.
 
Stek den finhackade löken och kantarellerna i en stor klick smör.
Krydda med vitpeppar.
Låt kallna.
 
Lägg ett bakplåtspapper i en mindre ugnsform. Ca 20x30 cm.
Pensla pappret med lite olivolja.
Tryck ut degen.
Låt jäsa i 20 min.
Pensla degen med lite olivilja.
Tryck fingrarna i degen så det bildas gropar i degen och stoppa ner kantarellbitar och lök i hålen.
Tryck ner några delade coctailtomater.
strö över flingsalt.
In i ugnen, 225 grader i ca 10 min.
 
Kram//Erica
 

KantarellFocaccia

0 Läs mer >>
 
 
 
 
CHOKLADMUFFINS 12 stora el 48 minimuffins
 
1 dl kakao
2 dl mjölk
2 dl socker
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Blanda kakaon, sockret och mjölken i en kastrull och koka upp under vispning.
Låt svalna.
Vispa det rumsvarma smöret med äggen.
Blanda ner mjölet som blandats med vaniljsockret och bakpulvret.
Vispa ner kakaosockerblandningen till en slät smet.
Grädda i muffinsformar.
175 grader 
Dom stora muffinsarna gräddar man ca 17 min.
Minimuffinsarna i ca 10 min.
(Testa med provsticka)
 
 
Kram//Erica

Chokladmuffins