0 Läs mer >>
 
Så klart måste jag göra egna MumsMums/Gräddbullar.
Gruvade mig mest för de stora formarna och att få dom chokladtäckta.
Till dessa hade jag mörk choklad.

( tog 400g choklad)

 

Maräng:

1,5 gelatinblad

0,75 dl vatten

0,5 dl glykos

4 äggvitor

2 dl strösocker

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka glykos, strösocker och vatten i en kastrull till 121 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum under tiden. När sockerblandningen nått sin temperatur, häll ner detta i marängen med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet med elvispen.

( man kan slopa gelatinbladen)


 
 
 
Kram//Erica 

MumsMums/Gräddbullar

0 Läs mer >>
När sambon skulle ha fredagsfika för typ 10 st, bestämde jag att göra denna gosa kaka i en rund form.
Vi har liksom inte plats i frysen för så mycke just nu.
Men kan säga att denna kaka blev väldigt saftig!
Receptet är för en långpanna/ att skära till rutor, 
men jag halverade receptet till en rund springform.

Kärleksmums
 
4 ägg
6 dl socker
5 dl mjöl
8 msk kakao 
3 tsk bakpulver
3 tsk vanilinsocker
300 g smält smör 
2 dl vatten
Vispa ihop till en slät smet.
Bred ut i smord och bröad långpanna.
Grädda i 200 grader i 15-20 min
 
Glasyr: 4,5 dl florsocker 
1,5 msk kakao
100 g smält smör
9 msk kallt kaffe
4 dl cocos 
Rör ihop och bred på varm kaka.
 
Nästa gång ska jag göra denna glasyr: 100 g smör
2 dl grädde 
4 msk socker
2 tsk mjöl
2 msk kakao
1-2 dl cocos
Smält smöret och tillsät grädde, socker , mjöl och kakao.
Koka krämen ca 5 min el tills den tjocknar.
Rör hela tiden.
Bred krämen över kakan och strö cocos över. 
Skär i bitar.

 
 
Kram//Erica

Kärleksmums

0 Läs mer >>

 
En variant på husmanskost som blev jättegott.

Ostgratinerad Köttfärslimpa 
500 g köttfärs
1 ägg
1 dl ströbröd 
1 dl gräddmjölk 
1/2-1 msk dijonsenap 
1 1/2 msk kalvfond 
1 msk balsamvinäger 
2 tsk vitlökskrydda
salt & peppar 
 
Sås:
1 gul lök
1 tsk paprikapulver 
smör
1 msk kalvfond 
1 dl creme fraiche 
1/2 dl grädde 
1/2 grönsaksbuljongtärning 
 
Någon god riven ost.
 
Blanda ägg, gräddmjölk, ströbröd, kryddor, kalvfond, dijonsenap, balsamvinäger och köttfärsen.
Blanda ordentligt.
Låt stå och stå och svälla en stund.
 
Forma en limpa i en smord ugnsform.
Grädda i 200 g varm ugn i ca 20 min.
Under tiden kokas såsen.
Svetta den finhackade gula löken i lite smör el olja.
När löken är mjuk tillsätts paprikapulver och övriga ingredienser.
Koka upp och låt pu några min.
 
När limpan varit inne i 20 min, ta ut den, strö på osten och häll såsen runt om.
In med limpan i ugnen igen, vrid upp graderna och låt stå tills osten smält och fått fin färg.
Servera.
 
 
Kram//Erica

Ostgratinerad Köttfär...

0 Läs mer >>
Wow så goda dessa mazarinkakor blev.
 
 
Mazarinkakor
12-15 st

Mördeg:

2,25 dl Vetemjöl

0,75 dl Strösocker

1 tsk Bakpulver

100 g Kallt smör i bitar

 

Mazarinmassan:

250 g mandelmassa

125 g Rumsvarmt smör

2 Stora Ägg

 

Börja med Mördegen
 Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver, tillsätt kallt smör i bitar och jobba ihop till en deg. Rulla till en rulle, tjock som en stor bullformsbotten. Täck över och ställ i kylen 45-60 minuter, jag gjorde degen kvällen före.

 
Mazarinmassan 
OBS! Viktigt att ingredienserna är rumsvarma

1. Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt en smörkub och vispa ihop på lägsta hastighet, upprepa tills allt smör är ordentligt blandat med mandelmassan. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop ordentligt mellan varje på lägsta hastighet.

 

Montering

1. Lägg upp 15 stora bullformar på en plåt, tag ut degen ur kylen och skär i ca 3 mm tjocka skivor, lägg en skiva i botten på bullformarna.

Jag ställde mina bullformar i en muffinsplåt 

2. Spritsa eller klicka mazarimassa i bullformarna. Den överblivna degen smular du ner i en skål ihop med hackad mandel, toppa det över kakorna

3. Värm upp ugnen till 175 grader

4. Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter

5. Blanda glasyr med 1 dl florsocker och 1 msk vatten, ringla på kakorna

Går bra att frysa

 
Kram//Erica 

Mazarinkakor

0 Läs mer >>
 
Min nya form , CW 2037.
När jag såg denna form kände jag bara, Villhöver!
Och äntligen börjar temperaturen vara så att man kan göra praliner igen.
Skalet är Ruby choklad.
 
Hallonfyllning:
80 g Valrhonas hallonchoklad 
20 g vit choklad 
5 g kakaosmör 
50 g grädde 
10 g glukos 
2-3 msk hallonsylt ( gärna passerad)
10 g smör
Koka upp grädden, glukos och hallonsylt, 
häll över chokladen.
Rör ner smöret.
 
Persikofyllning:
50 g persikor ( inlagda)
100 g vit choklad 
5 g kakaosmör 
10 g smör
10 g glukos 
Mixa persikorna till en puré.
Värm 50 g persikopure , glukos och lite av lagen från persikorna.
Häll den varma purén över chokladen och smöret.
 
 

 
 
Kram//Erica

Pralin med hallon & p...

0 Läs mer >>
 

Praliner i bild