Vitlöksbröd i portionsformar

 
Igår hade vi grillpremiär på balkongen.
Blev att grilla marinerad långskuren ytterfilé, hallumiost, västerbottensfylld portabellasvamp, potatisgratäng och Vitlöksbröd.
 
 
Detta receptet hittade jag i tidningen Hembakat, Lindas bakskola.
 
Vitlöksbröd
24 småa bröd, går ju att göra större och grädda på plåt
 
25 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
8-10 vetemjöl
 
Garnering:  ca 50 g smält smör
ca 2 pressad vitlök
flingsalt
hackad persilja, färsk el fryst
 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen 24 bitar. Forma runda bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av porslin (behöver smörjas) eller papper (behöver inte smörjas). Ställ formarna på en ugnsplåt. Det går också bra att lägga bullarna direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Håll koll på dem mot slutet av gräddningen för det går snabbt på slutet i den höga ugnsvärmen. Låt bröden svalna på ett galler.

( mina muffinsformar i porslin är från panduro)
 
 
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Marike Ahlgren:

skriven

Men gud vad gott!! Grillat och vitlöksbröd, godaste som finns ju. Smart med bröden i formar sådär, ska testas :)

Svar: Väldigt enkla att göra! Vitlök passar ju till det mesta! Skriv gärna å berätta när du testat!
Kram//Erica
Erica Hermansson

2 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Mumsigt :)

Svar: Enkla att göra, goda att äta!Kram//Erica
Erica Hermansson

3 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Vitlöksbröd är ju så gott :) Hoppas du haft en bra dag än så länge :)

Kommentera här: