Tortillabröd, glutenfria
Jättegoda tortillabröd, å så är dom glutenfria,
ingen ugn behövs när man gräddar bröden i en stekpanna.
Tortillabröd, glutenfria
ca 10 st
400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
30 g fiberhusk
1/2 tsk salt
Blanda alla ingredienser.
Låt degen svälla i 15 min.
Dela degen i ca 10 bitar.
Kavla ut till tunna tortillabröd.
Grädda bröden i en torr het stekpanna.
Stek bröden några minuter på varje sida.
Bröden ska få lite färg och kännas lätta.
Lägg bröden på varandra på en tallrik och täck med en bakduk.
Till fredagens förrättsoppa bjöd jag på tortillasnibbar med kantareller och västerbottenost.
Lägg smörstekta kantareller och finhackad charlottenlök på ett tortillabröd.
Strö över finriven västerbottenost.
Lägg över ett tortillabröd.
Värm på båda sidor tills osten smält.
Skär i snibbar och servera genast.
Kram//Erica