Caesarsallad m grillad baconlindad kycklingfilé

Före påsk var jag med i en undersökning gjord av köket.se 
Köket.se är en stor receptbank, fd recept.nu
Fick uppgift att använda sajten o sen utvärdera.
Hade länge tänkt göra en Caesarsallad, så sökte receptet i deras receptbank men gjorde den ändå på mitt lilla vis.
 
 
Caesarsallad
4 port
 
  • 1/2 vitlöksklyfta 
  • 5 sardellfiléer 
  • 1 äggula 
  • 1 dl riven parmesanost 
  • 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 
  • ca 3/4 dl neutral olja 
  • 1 krm salt

Sallad

  • kött från kycklingklubba
  • romansallad 
  • knaperstekt bacon 
  • hyvlad parmesanost 
  • brödkrutonger eller vitlöksbröd
  1. Dressing: Mixa vitlöksklyfta, sardellfiléer, äggula, riven parmesanost och färskpressad citronjuice med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt.
  2. Sallad: Blanda dressingen med kött från en kycklingklubba och romansallad i bitar. Toppa med knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost.
  3. Strö över brödkrutonger eller servera salladen med vitlöksbröd.
(Krutonger gör man själv, skär tärningar av fralla, stek gyllene i het stekpanna.
Vi ville grilla, så jag använde kycklingfilé som jag delade i två delar, kryddade med grillkrydda och lindade bacon runt innan vi grillade.)
 
 
 
Kram//Erica
 

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

Åh så gott!

Svar: Riktigt gott!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: