Mozzarellabröd

Som jag sagt tidigare, när vi äter soppa bakar jag ofta ett bröd till.
Igår på nyårsafton skulle vi äta kräftsoppa, så jag bakade Mozzarellabröd.
Mozzarellabröd
10 st kuvertbröd
20 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 msk sirap el honung
6 dl mjöl
Flytande smör att smörja formarna
Fyllning:1 avrunnen mozzarella, skuren i 10 bitar el 10 småa mozzarellabollar
Pensling: 1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
torkad basilika
flingsalt
Lös jästen i vattnet.
Blanda ner övriga ingredienser till en smidig deg.
Låt jäsa i minst 30 min.
Smörj formarna rikligt med flytande smör.
Jag använde mina muffinsformar i porslin men funkar fint med en muffinsplåt el aluminiumformar.
Dela degen i 10 bitar.
Rulla degbitarna till bollar.
Platta ut varje boll till en platta, lägg på osten och täck den med deg.
Lägg ner bollen i formen, med skarven nedåt.
Låt bröden jäsa i 30 min.
Värm ugnen till 225 grader.
Skär ett kryss i bröden med en vass kniv.
Blanda olivolja, pressad el riven vitlök och basilikan.
Pensla bröden.
Strö över flingsalt.
Grädda 8-10 min.
Serveras ljumma.



Kram//Erica
skriven
Åh, detta måste jag testa. Ser jättegott ut! ^^