Risgrynsgrötpannkaka
Men så testade jag Gotländsk Saffranspannkaka ifjol och den vart ju supergod.
Så nu när en liten korv med risgrynsgröt låg kvarglömd i kylen efter julen, så bestämde jag mig att göra Risgrynspannkaka.
O så gott!
Risgrynspannkaka
500 g gröt ( en grötkorv)
2 ägg
1/2 dl mjöl
1 dl grovhackad sötmandel
1/2 dl socker
ev några droppar bittermandelolja
(Vispa ner 1 pkt Saffran för att göra gotländsk Saffranspannkaka)
Vispa ihop äggen, socker, mjöl, och den hackade mandeln ( bittermandelolja)
Rör ner gröten.
Smörj en ugnsform 20x20 cm
Grädda i 200 grader i nedre delen i ugnen i ca 30 min.
Serveras ljummen med lättvispad grädde och sylt.
Kram//Erica
Kommentarer:
4
Paula:
Mums! :) vilken härlig pannkaka ! Riktigt farligt till mig ;) så här efter jul och nyårs fuskade, men säkert mumsigt. Kram/Paula
skriven
Ser ju jättegott ut! :) När du skriver mandel, är det sötmandel eller bittermandel?