Risgrynsgrötpannkaka

 
 
Jag har alltid älskat ostkaka, den som man kan köpa
Men så  testade jag Gotländsk Saffranspannkaka ifjol och den vart ju supergod.
Så nu när en liten korv med risgrynsgröt låg kvarglömd i kylen efter julen, så bestämde jag mig att göra Risgrynspannkaka. 
O så gott!
 
 
Risgrynspannkaka
 
500 g gröt ( en grötkorv)
2 ägg
1/2 dl mjöl
1 dl grovhackad sötmandel
1/2 dl socker
ev några droppar bittermandelolja
 
(Vispa ner 1 pkt Saffran för att göra gotländsk Saffranspannkaka)
 
 
Vispa ihop äggen, socker, mjöl, och den hackade mandeln ( bittermandelolja)
Rör ner gröten.
Smörj en ugnsform 20x20 cm
Grädda i 200 grader i nedre delen i ugnen i ca 30 min.
Serveras ljummen  med lättvispad grädde och sylt.
 
 
  
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Ser ju jättegott ut! :) När du skriver mandel, är det sötmandel eller bittermandel?

Svar: Hackad sötmandel och nån droppe bittermandel.Riktigt gott. Kram/Erica
Erica Hermansson

2 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Så gott det ser ut :)

Svar: Tack snälla.Kram//Erica
Erica Hermansson

3 Annsoh:

skriven

gud vad gott!!

Svar: O enkelt!Kram//Erica
Erica Hermansson

4 Paula:

skriven

Mums! :) vilken härlig pannkaka ! Riktigt farligt till mig ;) så här efter jul och nyårs fuskade, men säkert mumsigt. Kram/Paula

Kommentera här: