Citronmuffins i äggskal

 
 Tipsar igen på muffins jag gjorde i äggskal för några år sen!
Tyckte dom blev helhäftIga.
 
CITRONMUFFINS i äggskal
töm äggen på dess innehåll (jag har samlat i flera dar, knäcker bort toppen m en kniv)
skölj ur äggskalen ordentligt
lägg i saltat vatten, låt ligga minst i 30 min 
skölj i kallt vatten och lägg i glas med färgat vatten
låt äggskalen ligga i det färgade vattnet tills dom fått den färg du vill att dom ska ha
mina låg ett dygn
skölj av dom och låt torka
gör en form av alu.folie i en muffinsplåt så skalen står stadigt
 
Citronmuffins
 
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
2 msk lemon curd el skal & 1 msk saft av citron
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
rör ihop alla ingredienser
fyll smeten i äggskalen
fyll dom till knappt 3/4
grädda i 200 I ca 8-10 min ( man får kolla m sticka) 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: