HUMMERPANNACOTTA

 
 
HUMMERPANNACOTTA
 
4 port
 
4 PORTIONER
  •  kokt hummer, 500 g
  •  gelatinblad
  •  3 dl grädde
  •  0.5 dl hackad dill
  •  0.5 citron, finrivet skal och saft
  •  2 msk Kalix Löjrom eller annan rom
  • 3-4 msk hummerfond

Gör så här

  1. 1

    Klyv humrarna på mitten och plocka bort magen. Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm hummerfonden och grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning.

  2. 3

    Blanda det hackade hummerköttet med dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. Slå på den varma hummergrädden och ställ kallt att stelna ca 3 tim.

  3. 4

    Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och ev Kalix Löjrom före servering.

Hummerfond om du nu vill koka egen 

HUMMERFOND:
  •  hackade schalottenlökar
  •  50 g finhackad rotselleri
  •  1 msk tomatpuré
  •  1 msk smör
  •  2 dl vatten
  •  2 dl vitt vin
  •  1 tsk torkad timjan
  •  svartpepparkorn
  •  0.5 tsk salt 
  1. 1

    Bryn lök, selleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt. Koka upp och låt sjuda 15 min. Sila och häll tillbaka fonden i kastrullen. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min

 
 
 
Kram//Erica
 

Kommentarer:

1 Ljuva Julia:

skriven

Vi hade pannacotta till efterrätt - aldrig tänkt på att det går att göra som förrätt :D

Svar: Det funkar ypperligt som förrätt! Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: