Basilikasås

Jag har denna sommar haft fri tillgång på basilika.
Fick tips om denna sås av min dotter som hade ätit denna sås till lax.
Receptet är från ica, och är en inläggning till sill.
Men det är ju bara att utesluta 5 minuterssillen och bara ta såsen!!
Grön och god är den iaf (jag hade nog för lite basilika i min sås, så den blev inte riktigt så grön som jag hoppats på.)
 
 
Basilikasås
 
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm havssalt
  • 1 krm svartpeppar
Hacka basilikan grovt.
 
Blanda creme fraiche, majonnäs, limeskal- och saft, vitlök, salt och peppar i en bunke. Mixa blandningen och basilika snabbt med en stavmixer.
 
 
 
För att få BasilikaSill tillsätt; 
  • 420 g 5-minuterssill (filéer)
  • Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av lite. Skär sillen i centimetertjocka bitar.
  • Varva sill och basilikasåsen i en burk. Sätt på lock. Låt stå minst ett dygn före servering.
  •  
 
 
  • Kram//Erica 

Kommentarer:

1 astrid:

skriven

Jätte fina recept!!!

Svar: Tack snälla.Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: