Charlottenlöksvinäger

 
Jag fick ju en matlagningskurs med Vildakocken, Erik Brännström, av min sambo i julklapp.
Roligt få lära sig nya grejer inom matlagning.
Så för att minnas de vi gjort/ gör lagar jag maten igen hemma, fotar och skriver ner här på bloggen.
Sist gjorde vi Charlottenlöksvinäger som ska finnas i kvällens sås.
Vinägern är bl.a god på sallad och fisk.
Kom bara ihåg att göra vinägern minst två dagar innan den ska användas.
Förvara i kylskåp, håller lääng.
 
 
Charlottenlöksvinäger.
2 dl
 
1-2 charlottenlök 
salt
2 dl vitvinsvi 
Skär av botten på löken, så nära roten som möjligt ( löken behöver inte skalas, ta bara bort skal som är löst)
Häll salt i en liten ugnsform, och ställ löken i saltet.
Charlottenlöken ska kunna stå upprätt i saltet.
Ställ in formen med löken i ugnen, 120 grader i 40-60 min.
Dela löken på längden, lägg den varm i en flaska/burk och häll över vitvinsvinägern.
Låt stå 2 dygn innan den används.

 
Kram//Erica

Kommentera här: