Schweizernötfudgebrownie

 

 

Du kan vill byta ut chokladen och hasselnötterna till 3-400 g Schweizernötchoklad för att skippa momentet med nötterna.

Det gjorde jag, men hade även extra nötter.

Dessa går utmärkt att frysa in och du kan skära dem i vilken form du vill, se bara till att chokladen stelnat ordentligt innan.


Schweizernötchokladfudgebrownie
Brownie:

200 g smör
200 g choklad, ljus
2 st ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
½ dl kakao
Topping:
200 g hasselnötter
250 g choklad, ljus
2 dl grädde
5 g smör

Instruktioner:
1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och gnid bort det yttersta ”skalet” med en handduk eller hushållspapper.
2. Låt svalna något och grovhacka dem.
3. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 25 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
Sätt ugnen på 170-175 grader

Brownie:
5. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
6. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
7. Vispa ägg och socker slätt.
8. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
9. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
10. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
11. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna ha satt sig.
12. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.

Topping:
14. Grovhacka choklad och lägg i en bunke tillsammans med smör.
15. Värm upp grädde och häll över chokladen. Låt stå i några minuter rör sedan till en slät chokladkräm.
16. Låt svalna och tjockna något, rör om ett par gånger under tiden.
17. Rör ner det mesta av nötterna i chokladen, spara en del att strö över.
18. Bred ut chokladsmeten ovanpå kakan och strö över resten av nötterna.
19. Ställ i kylen för att stelna.
20. Skär i bitar av önskad storlek och servera rumstempererad.

Vid servering serverade jag bakelsen med ett chokladflarn som bakas på en special silikonmatta.

 

 
Kram//Erica
 
 
Recept från Tailsweep

Kommentera här: