Räkor med färskostkräm i glasburk

 

Midsommarafton packade jag picknick och vi åt den ute i Bonnstan bland andra midsommarfirare , midsommarstång, musik och dans.


 
En rätt som jag hade testlagat var Räkor i färskostkräm i burk.
Att göra i burk är ju enkelt, å så får man var sin, nackdelen är ju att det blir mycke att packa med sig. Men de är det värt!
Gott blev det också.
4-port.

Färskostkräm:

 
150-200 g naturell farskost
2 dl crème fraîche 
nit skal av 1/2 citron
2 msk hackad persilja 
2 msk hackad gräslök 
1/2 dl riven västerbottenost 
nymald svartpeppar 
salt
 
skalade räkor
finhackad gurka som blandats med dill
 
smörstekta smulor av kavring el som jag, lingongrova ( tog de jag hade hemma)
 
Lägg till gurk/dillhacket i botten på burken.
Ett lager färskostkräm, strössla på de smörstekta smulorna och toppa med räkor.
Garnera med en dillvippa.
 
Jag hade kokt färskpotatis med, kokade potatisen nästan klar, i med potatisen och vattnet i en mattermos. Toppentips.

Kram//Erica

Kommentera här: